Home Opinion Pse “Shqipëria gjendet akoma në tranzicion kaq të gjat? “Nga: Ergen Alia

Pse “Shqipëria gjendet akoma në tranzicion kaq të gjat? “Nga: Ergen Alia

139
0
SHARE

Pse “Shqipëria gjendet akoma në tranzicion kaq të gjat?”

Lindjen e saj e ka që në vitin e largët 1941 në krijimin e Partisë terroriste Komuniste me bekim të Beogradit e Moskës, me eliminim të kundërshtarëve politikë që ishin kundra bashkimit të forcave Nacional Çlirimtare me forcat e Marshall Titos e ato Bullgare i hapi rrugën Enver Hoxhës ku për hir të pushtetit të tij do të sundonte me dorë të hekurt për 50 vjet ku Shqipëria do bëhej një varr i madh për Shqiptarët.” Nën udhëheqjen e diktatorit Hoxha Shqipëria do renditej 5 ndër vendet më të varfëra të Botës…

Vitet 1990 do ti ngjan atij të vitit 1941 ku pakti me partinë e krijuar nga Beogradi e Moska,” do të linte sërisht intelektualët dhe të burgosur politik jashtë, që ishte një thikë pas shpine ndaj atyre që kishin kurajo të kundërshtonin regjimin e hekurt Komuniste..të ngelin jashtë marrëveshjes nga frika e një kundërshtimi nga të burgosurit politikë dhe jo pa qëllim, krijimi i këtyre partive të ndodhte pa të burgosurit politikë. Partitë “Demokratike” që do të krijoheshin ishin me njerëz që kishin shërbyer sistemit komuniste ku shumica e tyre ishin, spiun të sigurimit, ishin antarë të partisë Komuniste, Gjykatës, Prokuror, Avokat, Polic, etj. Krijimi i partive politike ishte me qëllim që të krijohen pa nxjerrë të burgosurit politikë nga burgu. Nga frika dhe paranoja e tyre nga një hakemarrje të mundëshme ndaj tyre që kishin sunduar dhe masakruar popullin për 50 vjet. Praktika e eliminimit të kundërshtarit që ishte ushtruar nga vet komunistët duke besuar se të gjith janë si ata. pikërisht qëllimi i tyre ishte kur të lironin ish të burgosurit politik të ishin para një fakti të kryer. ku në shumicë ishte akja e Kombit, Partitë e sapo dalë nga partia e madhe Komunistave do bënin një marrëveshje që do ti ngjate asaj të Mukjes midis Ballit e Komunistëve, ku do shpalli marrëveshje tradhtarë nga Komunistat…

Marrëveshja e burgosurve politikë me partitë e dala nga neo’komunistat do shpallej tradhëtarë, premtimet dhe marrëveshjet e bëra, mes të burgosurve politikë e atyre partive të sapo krijuar. Nuk do të mbahej asnjë premtim. Arsye se pse Komunistat akoma mbajnë pushteti është se në vitet 1990 ishte të përgatitur për ndryshim sistemi se vet e montuan, kurse të burgosurit ishin të lodhur nga vuajtjet për gjatë gjith atyre viteve, dhe familjarët e tyre jashtë ishin të rrënuar nga presioni politikë..

E thënë nga të gjitha këta prandaj Shqipëria ndodhet akoma në tranzicion, se jane akoma njerzit e Beogradit dhe të Moskës që sundojnë në “Shqipëri janë prap ish sigurimsat dhe spiunët e tyre në pozita dhe nëpër studio televizive duke mbajtur krahun e politikës tradhtarë. Njerëz që kanë shërbyer në Diktaturë na bejn moral demokracinë, njerëz që kanë duart me gjak dhe kanë burgosur duke qenë spiun tani bëjnë moral per demokracinë, në atë Shqipëri ku Enver Hoxha është akoma hero i popullit, ku ministra të diktaturës apo hetuese janë nëpër postë të larta shtetërore.

Ku asnje krime i Komunizmit nuk është dënuara, por gjelat të atij regjimi i kemi ku do, në drejtësi, në polici, në arsim, për sa kohë tradhëtarë do të sundojnë Shqipëria. Shqipëria do jete ne tranzicion…të gjith politikanët majtas e djathtas dhe të qëndresë jane plotë me gjelat të atij regjimi kriminale….

Nga: Ergen Alia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here